U SUBOTU FORUM NA VIRU

ZADARSKI FORUM SVIRA NA VIRU Vječni bend s vječnim pjesmama

NIJE NAS BILO PET-ŠEST GODINA NA VIRU, BIT ĆE NAM GUŠT SVIRATI

Dopustite mi malo davnog prisjećanja na Vodice krajem 1980-ih. Izašao sam sa svojom šibenskom ekipom i posve slučajno te ne znajući kako je tu večer svirka uz vodičku rivu, čuo nešto što nas je sve ostavilo zabezeknute i otvorenih usta. „Pa ovi sviraju kao original“, bili su komentari nakon što su momci iz zadarske grupe „Forum“ prašili po Sinatri, Dean Martinu, Anki, „The Platters“, drugim glazbenim šmekerima i pop-rock klasicima. Trideset godina nakon tog „vodičkog otkrivenja“ gotovo se ništa nije promijenilo u poetici i estetici „Foruma“, a još manje u doživljaju benda. Dobro, momci su u međuvremenu dobili koju godinu, došli su neki novi članovi, sviranje Sinatre i drugih nadopunjeno je hrpom vlastitih hitova, a od relativno nepoznatog benda koji svira vrhunski postali su glazbene ikone Zadra, legende i vječni bend s vječnim pjesmama. Svirajući evergreene, uvijek svoji, drukčiji i prepoznatljivi, uspjeli su kroz duže od tri desetljeća pružiti svojoj vjernoj publici ono najvažnije – dobru i iskrenu glazbu. Ima li zato boljeg poziva za večerašnje druženje s grupom „Forum“ na Trgu svetog Jure?
„Dolazimo u pravo vrijeme, jer nas nije bilo na Viru sigurno pet-šest godina. Očekujemo pravu feštu!“, kaže frontmen „Foruma“ Davor Pekota koji još zbraja sve pozitivne dojmove sa sinoćnjeg koncerta na manifestaciji „Priješka Legrica“.
„Bilo je sjajno, masu svita i prava atmosfera. Moram reći i da u 40 godina karijere nisam imao tako dobar razglas. Momak iz Rijeke napravio je vrhunski posao“, priča nam Pekota. Dakle, 40 godina karijere, 32. godine u „Forumu“, puno lijepih trenutaka, puno kilometraže, puno nastupa, puno svirki, snimanja, anegdota, veselih i nekih sjetnih trenutaka.
„Sve je bilo jako lijepo. Zapravo je život glazbenika vrlo lijep i zanimljiv život“, ilustrira Pekota misao sadržanu u jedinstvenom glazbenom zvuku „Foruma“ kojega ćemo večeras od 22 sata dijeliti sa zadarskim glazbenicima.
„Vir se prometnuo i promovirao kao prestižna destinacija. Program Virskog ljeta zaista je bogat i sadržajan i puno je ljudi koji će doći na koncert. Bit će nam gušt svirati“, najavljuje Pekota – kao i uvijek kada je „Forum“ u pitanju – lijepu koncertu večer. Pored toga u pitanju je i povratnički motiv; nakon nekog vremena „Forum“ će ponovno uzburkati glazbene duhove. Momci su se zaželjeli novih stvari.
„Revitaliziramo bend, vraćamo se u igru“, poručuje frontmen najdugovječnije zadarske grupe.