KOTARINA SPREMALA FEŠTU ZA DARIVATELJE KRVI

VIR BRINE Održana posljednja ovogodišnja akcija Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi »Vir«

VIRANKE I VIRANI DAROVALI 64 DOZE KRVI I TISUĆU KUNA DONACIJE ZA ZAKLADU ANA RUKAVINA

Tradicionalno najmasovnija i najljepša bila je posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi „Vir“, a održana je sinoć u virskoj općinskoj vijećnici. Akciji je pristupilo 79 Virana i prijatelja otoka Vira, redom članova virske udruge, od kojih je njih 64 uspješno darovalo krv. Dodatni razlog za zadovoljtsvo bilo je i tisuću kuna prikupljenih kao donacija za Zakladu Ana Rukavina, koja na Viru djeluje već nekoliko godina.
- Zadovoljan sam odazivom i prikupljenim sredstvima. Nije lako u ovo vrijeme prehlada i gripa okupiti najveći mogući broj ljudi, no pomogao nam je virski župnik don Tihomir Vulin koji je cijeli tjedan pozivao Virane na akciju darivanja. Virani su se kao i uvijek iskazali u humanitarnom radu - podvlači crtu nakon posljednje ovogodišnje akcije predsjednik virske udruge Goran Vicković, koji je sve darivatelje nagradio prigodnim poklon paketima za nadolazeće blagdane. Tako je iza otočnog UDDK-a još jedna lijepa godina okrunjena božićnom akcijom, koja je po riječima dr. Petre Sjauš bila najmasovnija od ljetnog perioda u cijeloj Zadarskoj županiji. Potpuno u duhu vremena darivanja bila je i priča 21-godišnje djevojke koja je prvi put darivala krv.
- Imala sam veliku želju za darivanjem krvi, ali dosad nisam mogla pristupiti akcijama zbog niske težine. Sada mi se želja napokon ispunila, baš sam sretna - iskazala je zadovoljstvo Maria Zver, a njezina obitelj ponos.   
Nakon akcije darivanja članovi UDDK „Vir“ i svi darivatelji imali su malu svečanost i večeru u restoranu „Kotarina“ gdje su im kuhari virskog restorana spremili feštu s bakalarom in bianco, pečenom tukom i pijevcem s krumpirima. Naravno, tu su bile i neizostavne fritule za desert.
Organizaciju akcije darivanja zdušno su uz predsjednika Vickovića odradile članice virskog UDDK-a Nikolina Radeljak, Ljiljana Kapović, Ivana Šoše i Marija Vicković, a provedena je u vijećnici Općine Vir uz pomoć zadarskog Crvenog križa i Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar. Generalni sponzor akcije bila je Općina Vir uz sponzorstvo općinske destinacijske kompanije „Vir turizam“ i restorana „Kotarina“, virske pekarne „Kod Pere“ i grafičko-dizajnerskog studija „Župančić.hr“.