DJED MRAZ NA VIRU

Dječji program Adventa na Viru završen dočekom Djeda Mraza i poklonima za sve koji su bili dobri, a svi virski mališani, kazao je Djedica, bili su dobri.

DJED MRAZ DARIVAO VIRSKE MALIŠANE

Djed Mraz kojega još zovu i Djed Božićnjak, a virski mališani omiljenim Djedom, danas je posjetio otok Vir i s rukama punim poklona svratio do Područne osnovne škole i Dječjeg vrtića Smješko. Radost je bila na svakom koraku, a to nije nikakvo čudo jer Djed Mraz, kako su nam rekli u virskoj školi i vrtiću, dolazi samo tamo gdje su djeca dobra.
- Ovdje su sve samo dobri učenici koji slučaju svoje učiteljice, mame i tate - kazao nam je dobri Djedica podijelivši svim virskim učenicima gomilu poklona za njihova dobra djela. A kakva je tek gužva i fešta bila među najmlađima! U dvorani Smješka tražila se, sportskim rječnikom, karta više za predstavu Shrek koju su odigrali animatori Samarcanda i plesači Lane, ili Shrek, princeza Fiona, veseli Tovar i ostala ekipa iz crtića, dok su im najmlađi zauzvrat pokazali svoje scenske, pjevačke i glumačke vještine. Impresionirani Djed Mraz nije mogao ništa drugo nego da i njima podijeli poklone.
- Ovo je nevjerojatno! Još nisam nikad vidio toliko dobre djece. Dolazim i sljedeće godine - još je oduševljeno poručio Djed Mraz pri odlasku. Nije bio jedini kojega su virski mališani i oni malo veći jutros dočekali puni radosti; kraljica Elsa iz Snježnog kraljevstva ponovno je došla na Vir i našla se u zagrljaju djevojčica, dok je nestašni snjegović Olaf izvodio svakakve vragolije, a onda se, u blizini peći, jednostavno rastopio od dragosti. Doček Djeda Mraza, kao i ranije dječje adventske svečanosti i zabavni program, organizirala je općinska destinacijska kompanija Vir turizam, Općina Vir bila je glavni sponzor svih događanja i poklona, animacijski tim Samarcanda i Plesni klub Lana uveseljavali su mališane, a kolačima i slasticama sve je zasladila i počastila dobra ekipa iz virskog restorana Kotarina.