MAŠKARE PREUZELE VLAST!

VIRSKE MAŠKARE 2017.

KLJUČEVI VLASTI U RUKAMA MAŠKARANE REPUBLIKE

Pala je virska Vlada! Ključeve vlasti preuzela je Maškarana Republika pročitavši proglas o petotjednoj samoodrživosti, a za sve ostalo zadužena je državna tajnica Vojna Kapović. Njoj se, kazao je Veliki meštar „Virskih maškara“ Miroslav Glavan, treba obratiti po svim pitanjima djelovanja nove vlasti, a od već bivše na neko vrijeme oprostio se načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.
„Nerado se opraštam. Ipak, razmišljao sam cijelih sat vremena i donio odluku“, kazao je načelnik džentlmenski predavši ključeve općinske vlasti kraljici „Virski maškara“ Elizabeti Fumić. Prije toga, jasno, pozdravio  je sve brojne goste svečanosti otvorenja „Virskih maškara“ i ceremonije primopredaje vlasti – maškare iz Zadarske županije, Trogira, Župe dubrovačke – kao i legendarne „Gustafe“ koji su stigli u rekordnom broju i jedva stali na binu virske Ljetne pozornice.
Nakon toga – raspašoj! Bepina i Lugi iz našeg Malog mista kazali su sudbonosno „Da!“ izmijenivši prstenje na obredu koji je vodio biskup Toto,  demonstrirano je akrobatsko-cirkusko umijeće na spektakularnom vatrenom showu, a ni ostalima nije bilo hladno. Bilo je puno toplog čaja i kuhanog vina za sve, kao i sendviča, grilane mesine i – fenomenalnih krafni!
Nabrojimo i zaslužne: destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ uredila je šareni i nikad ljepši prostor Ljetne pozornice te brodskim sustavom naredbi i signalizacija organizirala svečanost otvorenja manifestacije „Virske maškare“; djelatnici „Vir održavanja“ i „Čistog otoka“ dali su ruku – a neki petama vjetra! – ovoj organizaciji; virska karnevalska udruga „Vizera“ nije bila viđena na događaju, a virske „Babe“ opet su poludjele
Eto, tako je bilo!
A već sljedeću subotu 4. veljače nastavlja se manifestacija „Virske maškare 2017.“ pod visokim sponzorstvom nove lokalne vlasti i s programom luckastog modno-maškaranog „Vir Fešn Najta“ te uz show koji vode Toto & najmanje četiri mlađahna komada zvana „Kraljice“.