ODRŽANA 24. VIRSKA BICIKLIJADA

Tradicionalna biciklijada Zadar – Vir okupila je 510 biciklista i rekreativaca iz cijele Zadarske županije

BICIKLISTIČKI DOGAĐAJ KOJI OKUPLJA NE SAMO POJEDINCE, VEĆ I CIJELE OBITELJI

Uz navijanje dvjestotinjak preostalih biciklista koji su ostali na Viru na izvlačenju glavne nagrade biciklijade Zadar – Vir, 3.500 kuna vrijednog Mountain Bikea, iz drugog pokušaja izvučen je sretni dobitnik. Prvi izvučeni dobitnik nije se pojavio, pa je izvlačenje nastavljeno dok iz drugog pokušaja Zadranin Roko Magaš nije preuzeo bicikl. Bio je to poljubac sreće za 22-godišnjeg sezonca koji u Zatonu radi kao konobar.

- Odličan je osjećaj. Dođeš s jednom biciklom, a doma se vraćaš s dvije. Iako sam nedavno kupio novi bicikl, ovaj nagradni koji sam dobio ipak ima nešto bogatiju opremu - opisao je Roko zadovoljstvo dobivenom nagradom. Na virskoj biciklijadi već je odradio pet-šest sudjelovanja, a ova 24. bila mu je najsretnija.

- Lijepa manifestacija i lijepi otok koji se turistički razvija, a najljepše je što ima još dosta mjesta za napredak - primijetio je mladi Zadranin. Tek nešto manje sreće imali su Marko Mirčeta, Tamara Torbarina, Suzana Dundović, Ivan Serdarušić, Davor Jurjević, Božidar Vladović, Denis Pantalon, Roko Škara, Jelena Barešić, Domagoj Magaš i Dina Botica koji su na izvlačenju dobili dječju sjedalicu za automobil i komplete biciklističke opreme. Prijavilo se 510 biciklističkih rekreativaca i biciklista BK „Zadar“ i drugih klubova, ali su se mnogi nakon dolaska na Vir i okrjepe nastavili zabavljati na virskim plažama ili u šetnji, dok su neki iskoristili prekrasan dan i nastavili vožnju Virskim prstenom. Obitelj Markulin odlučila je ostati i uživati. 

- Sudjelovali smo na svim virskim biciklijadama, a čak smo i dobili komplete biciklističke opreme na nagradnim tombolama. Svake nedjelje vozim do Vira, ali na biciklijade idemo svi zajedno - kaže nam Luka Markulin kojega smo zatekli u društvu supruge Stivene te sinova Roka (10), Frane (8), Lovre (6) i trogodišnjeg Maria.

Još jedna sjajno organizirana i provedena biciklijada, već 24. po redu od Zadra do Vira, bila je prigoda da se okupljenim biciklistima i rekreativcima upute riječ-dvije zahvale.

- Hvala vam svima koji dolazite na našu tradicionalnu biciklijadu kako bi se zajedno rekreirali i zabavili. Vaša je zasluga da je ona masovna i biciklistički događaj koji okuplja ne samo pojedince, već i cijele obitelji - kazao je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, koji je u društvu direktorice „Vir turizma“ Kristine Perić odvozio biciklijadu. Pored zamjenika načelnika Vučetića, sve nagrade najsretnijim biciklistima podijelili su nakon tombole destinacijska menadžerica Darija Zrilić i Petar Bitanga iz „Vir turizma“. Najveći biciklistički i obiteljski rekreativni događaj u Zadarskoj županiji vrhunski su 30. rujna odradili poduzeće „Vir turizam“ u suradnji s Biciklističkim klubom „Zadar“, virskim općinskim poduzećima „Čisti otok“, „Vir zaštita“ i „Vir održavanje“, taksi kompanijom „Taxi Vir“, zadarskom Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći te uz sponzorstvo Općine Vir koja je utemeljitelj biciklijade Zadar – Vir. Na virskoj rivi svirala je grupa „Vista“, a za osvježenje i okrjepu pobrinuli su se djelatnici restorana „Kotarina“ koji su pripremili i podijelili više od 500 porcija pašte-fažola.