VIŠE OD TISUĆU MALIŠANA NA KARNEVALIĆU

2. Virski karnevalić

VELIČANSTVENI TULUM S MINEOM ZA VIŠE OD TISUĆU MALIŠANA I NJIHOVIH TETA!

Ludilo! Sendviči! Krafne! Sokići! Vrapci i komarci! – gotovo u hipu dolaskom na Ljetnu pozornicu nastao je spontani kaos i fešta za više od tisuću mališana iz cijele Zadarske županije i slatka briga za više od stotinu njihovih najdražih teta na 2. „Virskom karnevaliću“! Svi skupa ispunili su virsku Ljetnu pozornicu do posljednje male sjedalice i svakog kutka, poslužili se sendvičima, krafnama i sokićima te dobili dodatnu energiju za tulum kakvog otok Vir, Zadarska županija i veći dio Hrvatske nikad nisu vidjeli. Ako izuzmemo tradicionalne Male maškare u Opatiji ili dječju karnevalsku povorku Riječkog karnevala, ovako masovno dječje karnevalsko druženje još nije viđeno. Priznala je to nakon fešte i omiljena pjevačica Minea s kojom su mališani neumorno pjevali i skakali, a one koji su dobili gutljaj-dva Coca-Cole ili kocku čokolade, morali su „čupati“ od bine i tuluma:

„Bilo je sjajno! Preživjela sam, pošteno su me izmorili“, kazala je Minea. No, prije nego su se zabavili na Ljetnoj pozornici, sudionici 2. „Virskog karnevalića“ ili Malih virskih maškara postrojili su se i predstavili na velikoj bini na Trgu svetog Jure, a potom napravili đir po Centru kako bi pokazali kostime i otkud dolaze. A došli su redom iz 23 dječja vrtića i jedne osnovne škole: „Bambi“ Zadar, „Biograd“, „Cvit“ Sveti Filip i Jakov, „Ćok“ Tkon, „Gardelin“ Pakoštane, „Latica“ Zadar, „Maslačak“ Zadar, „Morska vila“ Nin, „Paški mališani“ Pag, „Potočnica“ Zadar, „Ribica“ Zadar, „Sabunić“ Privlaka, „Tratinčica“ Zadar, „Val“ Zadar, „Vrapčić“ Zadar, „Zlatna lučica“ Sukošan, „Zvjezdice“ Zemunik, „Zvončić“ Poličnik, „Pinokio“ Zadar, „Vruljica“ Zadar, „Grigor Vitez“ Zadar, „Višnjik“ Zadar, „Smješko“ Vir i OŠ „Posedarje“. Ukupno više od tisuću mališana s više od stotinu brižnih teta, stručnih suradnika, roditelja! Bili su tu Ovčice & pastiri, pa Janjčići, Morski neverini, Popaji & Olive, Navijačice & Sportaši, Cvijeće, Sladoledi, Bubamare, Princeze & Vitezovi iz Engleske, Mornari, Zadarski simboli … ma, nema koga nije bilo!

Događaj je organizirala destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ uz pomoć Dječjeg vrtića „Smješko“, virske karnevalske udruge „Vizera“, komunalnih poduzeća „Čisti otok“, „Vir održavanje“ i „Vir zaštita“ te pod pokroviteljstvom Općine Vir. Restoran „Kotarina“ u sastavu „Vir turizma“ osigurao je tisuću i pol sendviča, isto toliko krafni, sokića, potom na stotine kava za one malo veće, dok je ravnateljica Dječjeg vrtića „Smješko“ Jagoda Radović, domaćina malih virskih maškara, svim predstavnicama vrtića uz zahvalnicu uručila i veliki poklon-paket s didaktičkim igračkama za njihove mališane. 2 „Virski karnevalić“ održan je u petak 17. veljače od 10 do 12:30 sati.