PLAŽE

Razvedenu obalu otoka Vira dugačku 31,43 km krase mnoge plaže, od pješčanih, šljunkovitih do kamenitih, stjenovitih, od napučenih uređenih plaža sa raznolikim sadržajima do intimnih uvalica, kao dijelom netaknute prirode. Plaže otoka Vira dijelom smještene uz borove šume s kristalno čistim morem, čine ovaj otok idealnim za obiteljski odmor.

Posebnost je šumoviti otočić Školjić sa svojom dugom pješčanom plažom, u neposrednoj blizini mosta koji spaja otok Vir s kopnom. Osim kupanja, surfanja, jedrenja, ronjenja, vožnje na jet-skijima, rent a boat i speedboat, odbojke u moru i ostalim sportovima na vodi plaže otoka Vira obiluju s raznolikom ponudom zabavnih, gastronomskih, sportskih i drugih sadržaja. Na nekim virskim plažama, posebno u uvali Sapavac, u blizini venecijanske utvrde – Kaštelina, ima peleoidnog blata za liječenje reumatskih bolesti, na što upućujemo osobe zrelije dobi.

Mediteranska klima sa 2450 sunčanih sati godišnje, skoro 300 sunčanih dana, prosječna temperatura u tokom ljetnih mjeseci oko 25°C otok Vir čine idealnom kupališnom destinacijom tokom i izvan turističke sezone sezone.

PREPORUKA

Plaža Jadro
Šljunčana plaža sa pjeskovitim morskim dnom na južnoj strani otoka u samom centru Vira tokom dana nudi zabavni program uz grupu animatora "Risus" dok uvečer postaje šetnicom, centrom zbivanja, mjestom događanja programa Virskog ljeta i beach partija. Na samoj plaži se nalazi beach bar i fast food "Na mulu", u neposrednoj blizini restoran Kotarina i terasa Kotarina, ljetna pozornica na kojoj se održava program Virskog ljeta. Ležaljke i suncobrani, beach barovi, caffe barovi, slastičarnica, restoran i pizzeria i brojni sportski sadržaji (ronilački centar, pedaline, rent a jet-ski) upotpunjuju ponudu plaže koju izdvajamo kao jednu od najljepših Virskih plaža.

Plaža Biskupljača
Plaža sa slikovitom lučicom za brodice i barke šljunčana je s pjeskovitim morskim dnom. Nalazi se na sjevernoj strani otoka i uvečer postaje šetnicom, mjestom okupljanja.