VIRSKO LJETO 2023-IVAN ZAK

VIRSKO LJETO 2023-IVAN ZAK

U subotu na virskoj rivi od 22 sata nastupa IVAN ZAK kojemu će subotnji koncert biti jubilarni deseti na otoku.

NIJE MALA STVAR NASTUPITI U NEKOM MJESTU DESET PUTA, ALI VIR I JA SMO U DUGOGODIŠNJOJ LJUBAVI
Ivan Volarić Zak vratio se na veliku scenu. Njegov novi spot za pjesmu „Svjetla grada“ u posljednja tri mjeseca pogledalo je više od 1,5 milijuna fanova s nepodijeljenim mišljenjem: Zak je kralj! Sjajne koncerte potom je odradio u Bošnjacima, Sesvetama, Kobilju, na CMC festivalu u Vodicama i ljubljanskim Stanežičama, a bilo je to samo zagrijavanje za ljetnu sezonu koja, treba li reći, počinje i završava na otoku Viru. Zak dolazi jubilarni deseti put na Vir, čak ni Mladen Grdović nije pritefterio veći broj nastupa na otoku i Virskom ljetu.
– Brojka nastupa sve govori, Vir i ja smo u dugogodišnjoj ljubavi. Nastupiti deseti put u jednoj općini, gradu ili mjestu, nije mala stvar. Još je veća čast biti prvi među izvođačima, što je dodatna obaveza prema Viru. Pokazat ću u subotu koliko to cijenim – kaže Zak čije je ime postalo sinonim za Virsko ljeto, a još više za ultimativne hitove koje posljednjih 20 godina niže na traci kao saljski Mardešić riblje konzerve. „Svjetla grada“ upravo haraju takozvanom regijom, a karakterizira ih promjena glazbene atmosfere i zvuka.
– Zvuk je malo istočnjački. Pjesma je napravljena za šire područje Balkana, jer ponovno radim na širenju tržišta. Takvi su uostalom bili moji glazbeni počeci, volim koketirati s nešto drukčijim soundovima. No nisam još siguran hoće li to biti smjer mog novog albuma – najavljuje Zak deset novih pjesama koje bi uskoro trebao snimiti u studiju. Do tada ćemo na Viru slušati njegove najveće hitove, odnosno pjesme sa studijskih albuma koji su obilježili posljednja dva domaća estradna desetljeća. Zak još uvijek traje.
– Možeš jedno vrijeme fejkati i glumatati, ali to je kratkog roka i nikad više. Ja sam gitaru počeo svirati od svoje šeste godine, a jedini recept za uspjeh je ljubav prema glazbi – objašnjava Ivan svoju glazbenu dugovječnost i aktualnost tijekom karijere koju su, među ostalima, obilježili veliki hitovi „Adrenalin“, „Tetovaža“, „Bolja od najbolje“, „Ilegala“, „Ničija“, „Opasna“ i brojne druge pjesme.
– Pjesma „Bolja od najbolje“ otvorila mi je sva moguća vrata, a jedna od dražih pjesama također mi je „Naučila si me“. U tom vremenu bio sam posebno inspiriran, a sve te pjesme pjevat ću na Viru. I više od toga – poručuje zagrebački glazbenik. Koncert Ivana Zaka na programu je Virskog ljeta u subotu 29. srpnja u 22 sata na virskoj rivi, a ulaz je besplatan.

Ispis